Bagà, com la resta de la comarca del Berguedà,  té un ric patrimoni culinari. Una cuina de muntanya elaborada a partir de productes locals, de proximitat i de temporada.

Darrerament són molts els restaurants de Bagà que aposten per la recuperació de els varietats autòctones, tornar als gustos tradicionals, fusionant-los, en alguns casos, amb plats innovadors i creatius.

Asseure’s a taula a Bagà us farà descobrir un univers de sabors. La gastronomia us transportarà al llarg de la història medieval de la vila i dels seus paratges naturals.

Durant tot l’any podeu delitar el vostre paladar a Bagà, però hi ha campanyes gastronòmiques  que, si sou amants de la bona cuina de muntanya, no us podeu perdre:

  • Campanya gastronòmica de la Cuina de la Caça del Berguedà. Durant els mesos que van de desembre a març. Degustació de plats elaborats a partir de la caça i la tòfona.
  • Setmana medieval de Bagà. Durant les Festes de la Baronia de Pinós, que es celebren la tercera setmana de juliol, podeu degustar els millors productes de la comarca i gaudir de la mostra gastronòmica de productors agroalimentaris del Berguedà.
  • Campanya gastronòmica de la Cuina del Bolet del Berguedà. Durant els mesos de setembre a novembre podeu tastar innumerables plats elaborats a base de bolets.

La cuina del Berguedà és un patrimoni culinari català únic que es reivindica per tal de ser considerat Patrimoni de la UNESCO.