El proper dissabte 6 de febrer a les 20 h, la vila de Bagà celebrarà un any més el Carnestoltes amb una Rua de disfresses amb grans carrosses ornamentades, comparses de gent que canten, salten i ballen i l’aparició de personatges ben curiosos pels principals carrers de la vila. Aquesta rua sortirà de la rotonda situada sota el Pavelló Municipal i recorrerà els carrers Avinguda Salarich, carrer Raval, Avinguda Reina Elisenda, carrer de la Circumval·lació fins a l’arribada al Pavelló. Aquest emplaçament serà el  punt final d’aquesta divertida desfilada, on es podrà gaudir d’un sopar i ball que  les diferents comparses preparen per a l’ocasió.

La celebració del Carnestoltes a Bagà acabarà, com a la resta de municipis de Catalunya, el  dimecres de cendra amb un recorregut pels carrers de la vila fins a arribar a la Plaça Porxada, on es produirà la cremada del Carnestoltes i un sopar popular.

Així doncs, des del 4 de febrer, Dijous Gras fins al 10 de febrer, Dimecres de Cendra a Bagà es podrà gaudir de la disbauxa pròpia de les festes del Carnestoltes. Històricament, es tracta d’una festivitat antiga, basada en la disbauxa, la rauxa i els excessos. Habitualment, a tots els municipis comença amb l’arribada de l’esbojarrat Rei Carnestoltes i acaba, com hem comentat, amb l’enterrament de la sardina. Així doncs, durant una setmana viurem uns dies esbojarrats, de rauxa, diversió, on ens disfressarem i deixarem de ser nosaltres mateixos.

Agafeu les vostres disfresses i veniu a viure el Carnestoltes a Bagà, el Pirineu de Barcelona. Us encantarà!