Festa de l’arròs:
El segon diumenge de febrer, a la plaça porxada de Bagà es celebra el que antigament s’anomenava l’àpat dels pobres.
Fa més de 700 anys que es celebra . De fet es té coneixement d’aquesta festa des dels primers temps de fundació de Bagà. Antigament es celebrava abans el diumenge de Carnaval.
Avui en dia es prepara una paella de 3 metres de diàmetre on s’hi cuinen 250 quilos d’arròs, amb verdures, marisc i carn, que permet que 2.000 comensals puguin degustar un esplèndid plat d’arròs. També a la plaça durant la diada es balla el Ball Cerdà, costum que perdura des dels inicis de la festa i en els últims anys també s’hi troba una mostra de productes artesans del Berguedà.
Ruta dels obradors:
El 20 d’abril de 2014 es celebren els Oficis Artesans a Bagà. Es distribueixen per tot el barri antic de la vila i ensenyen als visitants els antics oficis.
Setmana Medieval. Festes de la Baronia de Pinós
Es celebra durant la segona i tercera setmana de juliol. Del segon dissabte al tercer diumenge de juliol, la vila de Bagà retrocedeix en el temps fins a l’època medieval.
Les Festes de la Baronia de Pinós són un referent en l’àmbit de la cultura popular catalana. S’hi celebren tot un seguit d’actes relacionats amb la temàtica medieval
- Rescat de les donzelles: Teatre, dansa, música i cant coral es combinen a la Plaça Porxada de Bagà per escenificar la llegenda del Rescat. Unes 200 persones participen en l’espectacle.
- Fira de demostració d’oficis antics: Un centenar d’artesans mostren més de 35 oficis diferents. Es fan tallers i els artesans mostren i venen els seus productes.
- Sopar medieval a la Plaça Porxada: Es fa un sopar a la plaça porxada on és imprescindible anar-hi vestit d’època.
- Fira de productors agroalimentaris del berguedà.
- Visites teatralitzades.
Cursa Cavalls del vent
Durant el mes de setembre es celebra la cursa Cavalls del vent, un recorregut de muntanya de 82km i d’un desnivell positiu de 5.200 metres, que es divideix en 8 etapes entre els refugis del Parc Natural del Cadí-Moixeró, situats a les comarques del Berguedà i la Baixa Cerdanya.
Fia -Faia
El dia 24 de desembre, des de fa segles, Bagà celebra aquesta Festa declarada Patrimonial d’interès Nacional. Els carrers i les places s’omplen de torxes flamejants.